18. aug 2015

RETSEPT - "TEISTMOODI AHJUKARTUL"

Hei-hei kõigile! Loodan, et teie päev on möödunud toredalt. Minu päev algas...noh, mitte just kõige paremini. Esiteks ärkasin ma üles ja Lucas vaatas mulle otsa ning küsis: "Iuuuu mis su huulel viga on?!" Jap, ohatis. Teist korda sel suvel. 
Lisaks piinab mind vastik kurguvalu, mis mitte kuhugi ei arene, aga ära ka ei lähe...Siis valmistasin pettunult meile hommiku-kohvi, ja muidugi ma pillasin suhkrutoosi kaane maha, kildudeks. Of course. Siis tegin meile putru hommikuks, Lucas sõi kõik kenasti ära, ja siis teatas mulle, et ma enam iialgi talle putru ei teeks, kuna ta vihkab putru (teadmiseks, et ta sõi esimese portsu soolasemat, ja pärast teine ports moosiga, ehk et mõlemat pidi). Ok, thanks for that information.
Mõtlesin, et no tase, kindlasti on see "it's just not my day" päev... Siis otsutasin poodi minna, kuna tuli hea idee lõunaks midagi natuke teistsugusemat teha. Ja mõned asjad olid puudu, nagu näiteks - mozzarella ja või. Lisaks neile kahele asjale ostsin ma muid asju veel. 29 euri nagu niuhti. Ostsin ka tomatimahla, mida ma pole joonud väga pikka aega ja ma lihtsalt tundsin, et no vot nüüd on isu. Kodus esimese hoobiga tegin lahti ja kaanisin suure isuga, otse pudelist. Ja siis tuli meelde, et aa õigus, mul on ju OHATIS. Õnneks Lucas ei joo tomatimahla, seega sellega vist probleemi pole, aga ikkagi!!! 
Siis asusin meile tegema meie lõunat. Hea, et ma seda tegin, sest tänu sellele on mul nüüd hea tuju ja kõht täis ja hea olla :D Ning lõppude lõpuks seda ma teile jagangi. Ma panin selle retsepti nimetuseks "Teistmoodi Ahjukartul". Ma soovitan seda teha neil, kes tahavad midagi maitsvat, uudset/teistsugust, kuid samas midagi, mis ei ole kallis ning on imelihtne teha. 


Vaja läheb: Kartuleid (parem, kui on suuremad), taluvõid, mozzarellat, riivjuustu, peekonit (või sinki vms), pipart maitsestamiseks. Kastmeks kasutasin tavalist hapukoort, kuhu lisasin rohelist sibulat ja veidi soola-poissi.

Ühe kartuli jaoks läks minul kõike kolm-neli viilu.

Valmistamine:

Pane ahi 200 kraadile kuumenema. Siis võta oma kartulikesed ja lõika nendesse viilud sisse, peaaegu et lõpuni, aga mitte päris. Nii, siis viiluta võimalikult õhukeseks mozzarella ja või (parem, kui või on väga-väga külm ja kõva). Siis võta oma kartulid ning proovi mõndadesse vahedesse panna või viilud. Mina panin lisaks võile ka need mozzarella viilud, aga lõpus sain aru, et need oleksin pidanud hiljem lisama :). Väike note teile siit. Peale ragista pipart - nii palju kui teile endile meeldib! :)




Nii, siis pane kartulid ahju, umbes 40ks minutiks. Kui piisav aeg on möödunud, siis võta nad välja ning pane vahedesse mozzarella ja peekon. (Ma kasutasin nuga, et nad sinna vahele suruda) Ja peale saputa mõnusalt riivjuustu! Siis pista uuesti ahju, ja lase neil veel kuskil 25 min olla.


Ja siis peakski valmis olema! Serveeri hapukoore ja rohelise sibulaga, yummmmm! 



Meie igastahes sõime end lõhki, ja õhtuks sööme vist ainult rohelist salatit, hehe!

Mis arvate, kas tundub hea? :) Minu arvates väga tore viis, et midagi uut oma söögi lauale tuua. Või äkki kui tulemas on külalised! Proovige järgi, siis saate maitse ka teada! 

5 kommentaari:

  1. Ma olen neid niii palju näinud igal pool, aga katsetanud ikka pole.. :D Kas see või neid kuidagi liiga magusaks või rasvaseks ei tee?

    Igatahes täna on söögipoodide tiir, pistan siis peekonit ka korvi ja eks proovime järgi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Noh, eks nad natuke sellised rammusad ikka ole, aga või neid magusaks küll ei teinud. See retsept mida ma netist vaatasin, seal soovitati soolast võid võtta tavalise asemel. Aga ma kasutasin tavalist ja väga maitsev oli. Seepärast ma kasutasin ka mozzarellat, kuna siis pole ka nii rammus (muidu oli retseptid cheddar või parmesan vms)
      Kindlasti proovi järgi! :)

      Kustuta
    2. oot, aga sa kartulid jätsid koorimata? või ma lihtsalt megapime :D

      Kustuta
    3. Jaa, ikka koorega panin ahju :)

      Kustuta

    4. www.bolavita.site Agen Judi Online Terpopuler di Indonesia !

      Screeshot iklan ini Dan klaim bonus deposit sebesar 2 Juta di Agen Bolavita !

      Tersedia :
      - SABUNG AYAM LIVE
      - C A S I N O
      - S P O R T S B O O K
      - B O L A T A N G K A S
      - T O G E L
      - TEMBAK IKAN
      - P O K E R
      - Dan masih banyak lainnya, yang mungkin kamu cari saat ini !

      Info selengkapnya hubungi :
      WA : 0812-2222-995
      BBM : BOLAVITA
      Line : cs_bolavita
      WeChat : BOLAVITA

      ( Online 24 Jam Setiap / Tampa Libur )

      Kustuta