2. aug 2015

RETSEPT: HOMEMADE FLAVORED BUTTER

Ükskord mul tuli idee proovida teha sellist maitsestatud võid endale. Uurisin igasugu retsepte netist jne. Seal olid mingid elu imelikud ja veidrad õpetused. Ma siis lihtsalt otsutasin katsetuseks midagi ise kokku keerata. Ehk siis seekord jagangi teile ühte üli kiiret ja lihtsat võileiva katet, mis on lihtsalt niiiii hea, et hoia ja keela! Lucas muudkui ajab mõlemast suupoolest sisse. Lisaks boulangeriest ostetud leivake on kah lihtsalt imeline kooslus sellele! 


Kuna seekord ma teadsin, kuidas see välja tuleb ja kui maitsev see on, siis läksingi poodi ja ostsin eraldi taluvõi ainult selle jaoks. Ülejäänud asjad olid juba kodus kõik olemas (vähemalt minul oli..)

Vaja lähebki siis: võid, küüslauku, soola-pipart ja mingisugust herbidega maitseaine segu, mis iganes teil kodus on :D (minu lemmik on kodus persillade)

Ja mis selle või tegemise veel toredaks teeb, on see, et tegelikult saab ju igasugu erinevate maitsetega seda teha! Minu valikuks sai siiski kõike klassikalisem.



Kõigepealt, kui poest koju tulin, siis jätsin kohe või välja, ega pannud külmikusse. Pärast tegin ta väiksemateks tükkideks ja jätsin kausi sisse ta sulama. (ära mikrokasse pane, sest et vedelana tehes tundub see vist võimatu...) Ta sulas lõpuks mõnusaks siukseks kreemjaks. Praadisin siis küüslauku (kuigi emme ütles, et ilma praadides jääb ju parem? Dunno...) ja samal ajal panin kõik oma vajalikud maitseained sinna või sisse. See oleneb täiesti maitsest, kui tugevat te eelistate. Ma panin ikka korralikult seda persillaadi...Lõpuks lisasin küüslugu kah hulka ning segasin terve või segu hästi ilusti ära.


Lõpuks võtsin hõbepaberit ning panin kõik sinna peale ja tegin siukse tuutu sellest :) Kellel on kodus äkki mingeid alles jäänud karpe vms (ala võikarbid! või jogurtikarbid) siis kõige ideaalsem olekski ju sinna sisse panna! :) Lõpuks viskasin külmikusse ja lasin taheneda. 


Serveerisin röstitud leival! Mmmmmh! Super hea isegi niisama näksimiseks. (näkileivaga on ka hea !!)


Mis te arvate? Kas keegi on varem sellist asja kodus proovinud? Ja kuidas teie olete valmistanud seda?

Varsti jälle,

Marta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar