4. aug 2015

DIY - KOHVIFILTRID HOOPIS LILLEDEKS!

Ma juba tükk aega ikka imetlen neid ilusaid kunstlilli sisustuspoodides. Mul oli veel siuke tore puidust "vaas", mis lihtsalt tuimalt tühjana kapi peal seisis. Ta lihtsalt nii ootas midagi sinna sisse, et veel ilusam olla. Sisustuspoodides aga hinnad olid suht naeruväärsed, ala ühe lilleõie eest 10 euri?? Thanks, but no thanks. Ja noh, kreatiivne nagu ma olen, mõtlesin, et teen siis ise juba! Tsekkisin veidi pinterestis ringi ja sain ideid ning midagi ma kokku lõpuks tegingi. Lõpp-tulemus tuli isegi ilusam ja efektsem, kui ma ootasin. Ainukesed asjad, mis nüüd puudu jäid, olid varred, et nad seal kuidagi..seisaksid? Hetkel nad lihtsalt toetuvad seal armsalt :) Need peaksid siis pojengid olema. 



Õpetus pojengide tegemiseks:

Sul läheb vaja:
kohvi filtreid (minul läks ühe lille jaoks 12-13)
kleeplinti
värvi, millega õitele anda toon. (minul oli tumeroosakas akrüülvärv)
+ kellel on puust grill-pulgad vms, siis saab kohe need varre otsa teha! :)
____

1. Võta välja endale oma kohvifiltrid.
2. Kõigepealt murra kõik kohvifiltrid mitu korda pooleks, mõned murra ühe korra vähem.
3. Siis lõika kõikidel otsad kumeraks. Ära muretse, kõik ei pea olema identsed. Mida erinevamalt sa lõikad, seda toredam tulemus jääb! 
4. Nüüd sul peaks olema hunnik naljakaid "mini lehvikuid". Tee nad kõik lahti!

5. Ja rebi nad sellest kinnipaneku kohast tasakesi kõik lahti, ning lõika ääres olevad koledad ääred ära (põhja osast ära lõika, sest siis on rohkem ruumi pärast kinnitamiseks)
6. Siis sega kuskile topsi endale valmis värvi segu. Lihtsat lahendja natuke värvi veega. Lisaks otsi mingisugune alus, kuhu värvitud lehed peale panna. Nüüd sorteeri välja need laiema äärega lõigatud lehed, pluss mõned tavalised sinna hulka (aga ära kõiki võta veel!) ning hakka järjest otsapidi värvi sisse panema, ning edasi aluse peale kuivama. Siis kui need on kõik värvised, lisa oma värvisegule veel värvi, et pigment jääks tugevam. Niiviisi saad keskel olevad õied ilusad tumedamad! Võta kõik ülejäänud lehed ja kasta värvi sisse. 
7. Kui kõik on tehtud, siis lase neil kuivada! Vahepeal mine vaata, kui nad on veidi juba kuivanud, tee nad lahti ja lao õhuliselt, et veel kiiremini kuivaks :)

8. Kui kõik on ilusti kuivad, siis võibki lõpuks lille tegemine alata! Võta leht mis tundub olevat kõige tumedam ning tee see õie südameks. "Kortsuta" see nimodi kokku, et selle põhja osa saad ilusti kinnitada kleeplindiga. Kellel on need varred, siis hakka järjest nimodi neid sinna külge kinnitama, ja jäta kõige heledamad lõppu. Kellel varsi pole, siis peab mingil moel aretama kleeplindiga väikse saba sinna, kuhu siis edasi hakata järgmisi õisi kinnitama :D (mingi minu aretus vist...) Samal ajal proovi natuke nätsutada ja kortustada õisi, et nad loomulikumad jääksid!

 Ja lõpuks ongi ju valmiiiiis! Lõpus, kes tahab, võib varre roheliseks värvida, kui see vaasis näha jääb... Minul ei jäänud, seega mina selle pärast ei muretsenud hetkel, hehe :D


Mis te arvate? Minu arvates jäi päris ehe mulje. Hea meel lausa, et millestki nii veidrast midagi nii ilusat tuli! :) Andke feedbacki, kuidas teile meeldivad sellised postitused!

Marta 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar