13. juuli 2015

PIGEM KARTA, KUI KAHETSEDA - või siis - WHO GIVES A CRAP?

Ma mõtlesin seekord kirjutada millestki hoopis muust. Asun kohe asja juurde, sest et ei oska midagi muud nagu alustuseks kirjutada :)

Mina ja mu õde olime üleeile sellises veidras olukorras. Olin õe juures, kell oli juba kuskil 12 öösel, vaatasime filmi telekast. Järsku aknast panin tähele, et imelik, keegi teeb vist lõket kuskil 2km kauguselt majast.. Imelik oli see seepärast, et õues sadas ladinal vihma. Et pidi ikka kõva lõke olema, et nimodi vihma käes seista? Teadmiseks, et õe maja taga on suur lagendik.
Noh, ma ikka jälgisin seda tuld nati aega, ütlesin õele kaa, et jube imelik. Siis hakkasime õega kohe koos jälgima. Läksime teisele korrusele, et seal on paremini näha. Ja no ausõna, see lõke/leek/tuli misiganes see oli, läks muudkui kõrgemaks. Tossu tuli ja puha! Noh, ja siis tuligi siuke tunne, et kas peaks igaksjuhuks helistama äkki või äkki keegi juba on helistanud või äkki pole vaja, äkki me lihtsalt teeme väiksest asjast suure asja. Äkki, äkki, äkki... Ok, otsutasime, et ikka helistame. Õde võttis julguse kokku ja seletasime juhtumist. Et noh, ise ka täpselt ju ei tea, mis see on, AGA parem karta kui kahetseda.. ju?? Ma vähemalt mõtlesin nii. 
Noh, helistasime siis. See neiu telefonis oli väga selline rahulik ja mõistev ning küsis rahulikult kõik olulised küsimused jnejne. Kõik läks kenasti, öeldi et nad siis umbes saadavad kellegi vaatama. Nii. Siis umbes 10 min läks mööda.. Ja see tuli hakkas nagu tagasi väiksemaks minema.. isegi päris väikseks läks. Me siis õega mõtlesime, et pagan, nüüd eriti tobe, kui seal tegelikult midagi polnudki ju..Sest sealt oli nati ka mingit tümmi kuulda (mida me ka sellele naisele telefonis ütlesime). Ok, mõtlesime, et helistame uuesti ja ütleme, et tundub nagu hakkab tuli vaibuma. Siis vastas mingi muu naine ja ütles, et teate, juba saadeti üks auto sinna uurima. Noh okei.. Eks me siis ootasime, ma ikka hoidsin pilku peal koguaeg. Iseenest oli ju tegelikult natuke põnev  ka! 
Järsku, saate aru, õe maja ees on suur vilkuritega tuletõrjeauto...Ja siis teine veel tema järel.. Nagu what?? KAKS SUURT AUTOT SAATSID?? :D Alright then. Kuna õde pidi oma aadressi andma telefonis, siis need autod sõitsid vist kohe  meile maja ette kuna suurt lõket ju kuskil tegelt väga näha ei olnud. Siis me just hakkasime välja minema, kui õde sai siukse kurja kõne sealt tuletõrje kohast, ala minge nüüd kurat välja, saatsime teile ju autod, et kus te nüüd ikka olete, minge kohe välja. Ok, läksime välja ja siis õde seletas neile poistele autos, nii nagu lood on, et tuli on hääbund, kuid midagi siiski tundub olevat. Nad siis läksid vaatama sinna. Ja siis nagu oligi kõik..Aga kui need autod sinna tule juurde jõudsid (vilkuritega) siis ma sain aru, et pagan, see tuli pidi ikka olema mega suur! Sest et see oli sama kõrgune või isegi kõrgem, kui need vilkurid seal kaugel tundusid. Terve järgmise tunni vältel sõitis kahtlaselt palju autosid majast mööda. (Õde elab suht out of nowhere kohas :D) Seega tundub, et oli ikkagist mingi pidu kellelgil, aga nagu kammoon? Kes teeb siukest lõket nimodi? Et äkki siis läks käest ära neil see vms? Ma ei tea, igastahes mina täiega põdesin ja muretsesin, aga kas ma muretsesin üle? Kas me poleks pidanud helistama ja mingit draamat sellest tegema? Kas tuletõrje poisid tegid mõttetu sõidu linnast välja? Kas see raiskas ainult nende aega? Aga mis siis, kui olekski olnud mingi suurem tulekahju? Siis oleks ju pärast süüdi tundnud, et me ju nägime ja oleks saanud midagi teha? Ja miks see pagana naine nii agressiivselt ja vihaselt pidi tagasi helistama ja õiendama? Miks ajada kellelgi sellise vastiku tunde peale, et me tüütasime ju ainult neid?

Tuli nüüd jube pikk jutt, aga öelge mulle, kas teil ka selliseid olukordi on olnud? Et nagu on midagi, aga ei tea kas ikka on, ja kas ikka tasub tüüdata, kui ise ka kindel pole, kas on midagi ohtlikku. Mida te teeksite sellises olukorras? Ja lisaks, on teil kogemusi olnud nende telefoni teenindajatega, et on kurjad ja sellised nagu piinleks seal telefoni otsas ja iga väike kõne on nagu mõttetu ja jätab lolli tunde? Kirjutage mulle oma kogemustest palun!

Õe juures saab alati head ja paremat. Homemade kaneelirullid ja pitsakringel!
 Smuuti kõikvõimalikest asjadest - jäätis, maasikad, banaan, mahl ja minujaoks üks üllatavalt maitsev astelpaju :)

Marta :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar