16. märts 2016

RETSEPT - BACON & CHEESE BREAD (with garlic olive oil)

Paar nädalat tagasi tuli mul hirmus isu mingisugust lihtsalt tehtavat ahjusaia proovida teha. Võtsin jälle Pinteresti abiks, nagu ikka, ja otsisin ning leidsin ühe lihtsa retsepti. Tegin ise paar muudatust ning minu sai tuli välja väga maitsev! Seega, kes tahab täna õhtuks, või lõunaks, või lihtsalt niisama teha kerget saia, siis proovige minu peekoni & juustu saia, väikse küüslaugu oliivõli lisandiga! :) 

// Few weeks ago I really felt like making some kind of very simple bread in the oven. So, as usual, I took my Pinterest, and searched something easy to make. I found one, and I just made some of my own changes and it came out so good! So, who wants to make something simple for tonight or for lunch or whatever, try to my bacon & cheese bread with some garlic olive oil! :)


Vaja läheb / You need:

3 muna / 3 eggs
1 spl suhkrut / 1 tablespoon sugar
pool klaasi õli, ning pool sellest kogusest panin mina küüslaugu oliivi õli / half a glass of oli, and half of that amount I put garlic olive oil instead 
tassitäis küpsetatud peekonit (Prantsusmaal on juba pisikeste tükkidena, mina praadisin 400g) / 1 cup of cooked and drained chopped bacon (in France we already have little peaces of bacon, I just fried 400g of them)
100g riivjuustu / 100g of grated cheese
6 spl piima / 6 tablespoon of milk
190 g jahu / 190 g of flour
1/2 tl küpsetuspulbrit / 1/2 teaspoon baking powder
1/2 tl söögisoodat / 1/2 teaspoon baking soda
tspipake soola / pinch of salt
pipart ja oreganot (või nt pitsamaitseainet) / pepper and oregano.

Valmistamine / Instruction:

Pane ahi kuumenema 170 kraadi peale. Eelküpseta peekon, ning pane näiteks salvrätikule, et rasv välja imenduks. Mikserda kokku munad, suhkur ja õli. Mikserda kuskil 5 minutit. Siis lisa juurde riivjuust, peekon ning piim, sega kõik kenasti kokku. Eraldi kaussi, sega kokku kõik kuivained - jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, pipar ja oregano. Kui need on kenasti kokku segatud, hakka vaikselt tasapisi lisama ülejäänud segule juurde. Kui kõik on kokku segatud, lisa taigen leivavormi, ning pista ahju umbes 40-45 minutiks. Igaksjuhuks võib tikuga proovida kaa, et kas on seest küps! 

Preheat your oven to 170 degrees. Pre cook the bacon and put it to drain on a paper or something. Mix together the eggs, sugar and oil with a mixer, for about 5 minutes. Then, add the cheese, bacon and milk. Mix well. In a separate bowl mix together the dry ingredients - flour, baking soda and powder, salt, pepper and oregano. Blend all this nicely together and start adding it to the mix slowly and with little amounts. When everything is mixed together, put all the dough inside a bread form, put it in the oven for about 40-45 minutes. Just in case you can check with a toothpick if its cooked!




Ning ongi valma! Minu meelest väga lihtne teha. Ei ole vaja mingi pärmiga mässata. Ning, mis mulle eriti selle saia juures meeldib, on see, et tegelikult saab seda teha igasuguste erinevate maitsetega. Järgmine kord tahaks näiteks oliividega proovida! Mis te arvate?


  

Marta

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar