6. jaan 2016

HOLIDAYS'15 vol1

Kukuu! Toredat aasta algust kõigile! Olen pikemat aega juba eemal olnud. Ma isegi ei tea miks, lihtsalt - kõik need pühade tegevused on lihtsalt.. nii väsitavad. Heas mõttes muidugi!

Seega mõtlesingi teid veidi kurssi viia sellega, mida me pühade ajal tegime. Ma loodan, et teid huvitab, sest et minule endale meeldis küll teiste jõulu postitusi vaadata ja näha, mida meie teised eesti-blogijad tegid :) Seega olge valmis üheks hiliseks pühade-postituseks! Ma loodan, et teil selle vastu midagi ei ole :)

//Hey everyone! And happy new year! I've been a bit away for a while, i don't even know why. I guess all this holiday-fuss has been just very exhausting. In a good way though!

This post I am mainly going to do in Estonian. But just a little sum up for you guys:

Me and Lucas had two different Christmases this year. One Christmas eve with his dads family and Christmas lunch the next day with his moms side of the family. It was a lot of fun and loads of good food! Obviously.. That's what Christmas is all about, am I right? :D I prepared some Estonian traditional partytable food and took it to L's moms. After a great lunch over there, we sang some karaoke and played some board games - lots of fun! I had this very warm and cozy family feeling that I have with my family (and I even miss more at this time of the year). But it was so nice :) The same night we had to go back to this lifeless Grenoble and go to work the next day... :( And then the new years eve came and out of nowhere we went to Paris! But I'll tell you more about this with my next post! Now just enjoy the pictures :)

Oma pühasid alustasin mina 23ndal, kui hakkasin vaikselt valgeid piparkooke meisterdama! Tegin need päev varem valmis, lihtsalt, et järgmisel päeval aega võita, kuna tegemisse läksid cupcakeksid, täidetud munad ja loomulikult - KARTULISALAT.


Kokkuvõttes oli meil kaks erinevat jõulu. Või noh, üks jõuluõhtu ja üks jõulupäev, ehk siis jõululõuna. Jõuluõhtu veetsime me Lucase isa ja tema väikese perekonnaga ning ööseks jäime me Lucase ema juurde ja sealt tuli ka järgmisel päeval üks ülimalt vallatu jõulu-lõuna! :D

Jõuluõhtu  möödus väga mõnusalt ja rahulikult ning hea toidu-veini-shampusega. Ja hunniku kinkidega (95% neist siis olid laste omad, haha!) Söögiks oli meil  alguses väiksed mingisugused snäkid koos väikse shampanjaga. Ja sealt ta minema hakkas - krevetid, suitsulõhe, ime-maitsev leib (võinoh, sai..) homaar, austrid, foie gras, juust ning üks mõnus jäätis magustoiduks! Õhtu oli pikk kuid aeg jooksis nagu niuhti. Alustasime vist kell 9 õhtul ja lõpuks oli kell juba 2 öösel, kingid olid käes ja me siis mõtlesime, et ehk oleks targem minna. :D












Järgmisel päeval läks veidi aega, enne kui järjekordne suur sööming pihta hakkas. Hea oli, sest sai natuke end näljaseks ajada heade toidu lõhnadega. Lucase ema palus igal ühel, kes külla tuli, midagi ise kaasa võtta. Kas siis väike snäkk, magustoit või mis iganes. Ma ikka tegin korraliku portsu kardulasalatit kaasa! Jah noh, täidetud munad, mis nende arvates olid vist halvaks läinud ja välja  viisid, kuna nad olevat haisenud jubedalt. (noh, et äkki autosõiduga läksid aia taha vms) Mina isiklikult arvan, et nad on peast soojad ja ei tea, mis on hea :D Ma tegin pooled tuunikalaga ja pooltele panin kalamarja peale - HELLOUUUU, ilmselgelt võib kalalõhn ju sealt tulla. :D (Me viisime enne Lucase isa juurde minemist kõik toidud ta ema juurde, et nad saaksid siis võibolla oma õhtusöögilauale panna....jah, seda ma lootsin) Prantslased, ma ütlen. Fäänsi-päänsid. :D Eks mul oli järgmisel päeval suht siuke...ma ei tea, kas häbi, aga siuke vastik ja nõme tunne nende pagana täidetud munade pärast, seega arvasin, et arvatavasti mu kalrtulisalatit ei tuuagi lauale. Aga võta näpust, siiski toodi ja Lucase tädile väga maitses. Kõik teised võtsid ala ühe teelusika täie oma taldrikule... Mis seal ikka, kiideti küll, aga ei tea, kas see siiras oli.. Aga seda ma tean, et Lucas on kartulisalati kõige suurem fänn. :)



Kui Lucase isa õhtusöögi lauale olid kokku ostetud uhked mereannid, siis ema söögilaual oli pigem ise küpsetatud road..või noh, kaks liharooga, ja mingisugused väiksed näksid, mis vanaema oli teinud. Kuid siiski, nende kodus on esikohal alati kodutehtud toidud, mis mulle alati väga meeldib!

Lõpuks juustusöömise käigus toodi välja kuskilt prantsuse kodutehtud alkohol. Prantsusekeeles siis prune, eestikeeles pigem väike puskar! :D Fuhh, küll see oli jube. Lõpuks läksime kõik elutuppa ning laulsime karaoket - ma pean mainima, et Lucase emapoolne perekond on täis hullumeelseid (loomulikult heas mõttes). Oi, kuidas ma naersin ja kuidas teised naersid. Lõpetasime väikse lauamänguga, millest võtsid osa kõik - nii mina, kui Lucase pisike õetütar ja isegi vanaema. Nii tore oli :) Tundsin veidike seda perekondlikku soojust, mis minul oma perega on ja mida ma ilmselgelt jõulude ajal veel enam igatsen.




Samal õhtul tegime Lucasega minekut, tagasi siia kõhedasse Grenoblisse...Järgmisel päeval läksime mõlemad tööle ja tavapärane elu läks edasi, kuni tuli aastavahetus.. :) Aga sellest juba järgmises postituses! :) Ma usun, et mõned võisid näha Instagramist, ei käisin Pariisis, sest et noh, why not?

Ma soovin teile kõigile ilusat jätkuvat aastat! :) Kalli-kalli!


2 kommentaari:

  1. Uhhhhh need cupcake'id!!! Kuldse ja rohelise combo on imeline.. tahaks neisse kohe hambad sisse lüüa!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hihihih, aitähh :) Päris maitsavd tulid välja ja need kuusekesed ja lumehelbed meisterdasin ise sinna peale ka :)

      Kustuta